Crowdfundingcampagne voor kookboek uit Usquert een succes

USQUERT - Anne van Twillert, kunstenaar en vormgever uit Usquert, startte op 1 mei een crowdfundingcampagne op voordekunst.nl. Het is de perfecte manier om een gedeelte van de drukkosten voor haar kookboek binnen te halen. 'Mam wil je dit vaker maken?' is een project waar ze het afgelopen jaar aan werkte.

Het is een kookboek voor ouders die gezond, vers en gevarieerd willen koken. Eenvoudige gezonde gerechten met makkelijke ingrediënten. Anne bedacht tekst, vormgeving, recepten en maakte foto’s van de gerechten. Haar tweelingzus Ati illustreerde het.

De vraag naar haar kookboek is zo groot, dat ze al na één week het doelbedrag bereikte. Met nog heel wat promotiedagen te gaan wordt dit bedrag verhoogd, zodat ze de totale drukkosten kan binnenhalen. Op ‘Voordekunst’ kun je haar boek tot 5 juni in de voorverkoop bestellen of een donatie doen. Ze heeft originele tegenprestaties. Bestel of doneer nu en krijg er een set hippe wenskaarten bij cadeau.

Als moeder van vier kinderen weet Anne dat het een uitdaging is om iedereen blij aan tafel te krijgen. Vandaag de dag is voeding en obesitas onderwerp van gesprek. Wat eet je wel en wat eet je vooral niet? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind alle voeding binnen krijgt die het nodig heeft? Is brood het perfecte ontbijt? We worden ons steeds bewuster van wat we eten en drinken, maar hoe pas je je leefwijze makkelijk aan?

Doordat Anne zich de laatste jaren steeds meer is gaan verdiepen in voeding is ze anders gaan inkopen en koken. Haar gezin ontbijt tegenwoordig met havermoutpap. Ze eten vers, veel groenten, zaden en noten. Anne bakt zonder geraffineerde suikers en het liefst kookt ze iedere dag wat anders. In een land waar er veel keuze is in de supermarkten wil ze mensen laten inzien dat je meer dan de helft van de producten niet nodig hebt en dat vers en gezond koken eenvoudig kan zijn. In ‘Mam wil je dit vaker maken?’ deelt Anne haar manier van ontbijten, lunchen, snoepen, drinken en eten, zodat het je op weg helpt gezond en gevarieerd te koken. Onder de naam ‘Het Hoogehuis’ gaat ze haar eerste kookboek uitgeven en het smaakt nu al naar meer.

Info: https://www.voordekunst.nl/projecten/8621-kookboek-mam-wil-je-dit-vaker-maken-1.