Hogelandster kuske is dé Hogelandster kost

WARFFUM - Het gerecht het Hogelandster Kuske van Marike Beugelink uit Breede is zondag als beste gerecht uit de bus gekomen in Openluchtmuseum het Hogeland in Warffum.

De aardbeientaart met zeekraal kenmerkt het gebied het meest, volgens de jury en burgemeester Henk Jan Bolding. Het staat nu te boek als dé Hogelandster Kost.

Een stevige taart met een uitheemse twist van Ton Krouwel uit Uithuizen behaalde de tweede plaats en de Hoogelandster siepelsoep met kaaskletskopjes van Ineke Leeuwma uit Warffum eidigde als derde.

Er waren In totaal dertien inzendingen, waaruit de jury er drie selecteerde. De burgemeester mocht bepalen welke ging winnen, maar deed dat toch in samenspraak met de jury.

De bekendmaking van het beste gerecht was één van de hoogtepunten van de Culifair in the Open Air. Het was een levendige en smaakvolle markt met eten en drinken, aangevuld met artikelen rondom koken en tafelen. Een hele dag lang kan het publiek genieten van hapjes en drankjes.

Voor de winnaar van de wedstrijd was er een waardebon voor een avondje uit eten in een bijzonder restaurant met streekproducten. Voor de tweede en derde plaats is er een pakket met streekproducten.