Gemeente werkt aan oplossing JOP Ten Boer

TEN BOER - De gemeente maakt werk van het vinden van een nieuwe jongeren-ontmoetingsplaats JOP in Ten Boer. Al langere tijd heerst er in Ten Boer onzekerheid en onduidelijkheid over een JOP. Sinds de opheffing van de tijdelijke JOP aan de Riekele Prinsstraat in oktober vorig jaar missen jongeren in Ten Boer een vaste plaats om elkaar te ontmoeten.

Ze zoeken elkaar nu op verschillende locaties op. Dit leidt soms tot overlast voor de omgeving. Het vinden van een geschikte locatie laat te lang op zich wachten, onderkent de gemeente. Momenteel wordt gewerkt aan een overzicht van locaties in en rond het dorp, die op verschillende criteria worden beoordeeld. Zodra dit overzicht klaar is wordt het met de betrokken partijen besproken. Vervolgens is het aan de gemeente om een keus te maken.

Zodra de keus definitief is, gaat de gemeente in overleg met de omgeving en worden afspraken gemaakt over het gebruik van de ontmoetingsplek. „En op verschillende locaties in het dorp wordt al te lang overlast ervaren," erkent dorpswethouder Inge Jongman. "Ik hecht eraan dat er nu op korte termijn een oplossing wordt gevonden.”

Het gebiedsteam Ten Boer is met diverse partijen in gesprek om zo snel mogelijk met een passende oplossing te komen.