Boekpresentatie Schipper De Jonge in Noordpolderzijl

NOORDPOLDERZIJL - Het schip de Noordster doet donderdag 16 mei haar oorspronkelijke thuishaven Noordpolderzijl aan voor een bijzonder boekpresentatie.

De Noordster heeft onder schipper Louis de Jonge de afgelopen veertig jaar honderden wadlopers onvergetelijke dagen bezorgd. Het was een van de weinige schepen die toestemming had om in het gebied rondom Rottumeroog te varen.

Schipper De Jonge is in januari dit jaar overleden en op initiatief van Yvonne Nijlunsing, een van de betrokken vrijwilligers aan boord, is er een boek geschreven over Louis de Jonge, het oostelijk waddengebied en het leven van deze schipper.

De Noordster, nu in bezit van de beide zonen De Jonge, legt in Noordpolderzijl aan om de volgende dag, vrijdag 17 mei om 19.30 uur, het middelpunt te zijn bij de presentatie van het boek. Daar, op de kade, zullen de uitbaters van ’t Zielhoes hapjes en drankjes verzorgen. Er wordt muziek gemaakt en veel mensen die de wadden een warm hart toedragen zullen aanwezig zijn.

Het boek Louis de Jonge…nu zoetjesaan maar eens bijsturen is uitgegeven door de Stichting Boekgroep Noord-Groningen en is te bestellen via sbngwarffum@gmail.com. Het kost € 22,50.