Highland Games in Winsum

Winsum - Het toeristisch seizoen in Winsum wordt zaterdag 25 mei geopend met: de Highland Games. Vorig jaar werd dit een groot succes met meer dan 1000 bezoekers. Plaats van handeling is camping Marenland en het centrum van Winsum. Er worden nog deelnemende teams gezocht.

De naam Highland Games verwijst naar het Hogeland. Het evenement wordt georganiseerd door het bedrijf Actiefnoord.nl in opdracht van de ondernemersvereniging Winsum. Volgens de initiatiefnemers staat er zaterdag 25 mei een spectaculair en groots evenement op het programma. Teams strijden in Schotse klederdracht om de hoofdprijs van 500 euro. Het is de bedoeling dat er deelnemende teams komen uit de hele nieuwe gemeente Het Hogeland.

Men moet het onder andere tegen elkaar opnemen tijdens touwtrekken, katapult schieten, de whisky barrel run en de kajakbattle op het Winsumerdiep. Naast de spannende strijd is er een foodfestival en een whisky-proeverij bij Camping Marenland waar ook de hele dag gratis gebruikt gemaakt kan worden van de kano’s. Na afloop kan men op de camping genieten van muziek. Ook zijn er gedurende de dag activiteiten voor de kinderen.

De ondernemersvereniging Winsum heeft met dit evenement als doel om Winsum toeristisch op de kaart te zetten en het publiek te laten zien wat er in de omgeving allemaal te doen is. Als het aan de ondernemersvereniging ligt groeien de Highland Games uit tot een jaarlijks terugkerende traditie in het laatste weekend van mei zo vlak voordat het echte zomerseizoen los barst.

Er is nog ruimte voor teams om deel te nemen. Een team dient in ieder geval uit vijf personen te bestaan. Opgeven kan via de website www.actiefnoord.nl. Het evenement begint 25 mei om 14.00 en tot 21.00 uur zullen de verschillende activiteiten zoals hierboven beschreven doorlopen.