Podiumplaatsen en nieuwe beste tijden voor atleten Loopgroep Bedum

Bedum -Het afgelopen weekend waren acht atleten van de Loopgroep Bedum actief in binnen- en buitenland.

Op Koningsdag namen ze succesvol deel aan de OranjeRun in Oldehove. Op de langste afstand, de 10 engelse mijlen (16,1 kilometer) was Ben Stellingwerf bij de mannen een klasse apart. Hij was alle deelnemers te snel af en kwam als eerste bij de finish in een snelle tijd van 55.34. Bij de dames hoefde Erika Broekema slechts twee dames voor zich te dulden. Ze werd daarmee derde in een knappe tijd van 1:12:51. Deze afstand werd ook voltooid door Peter Stokje in 1:36:27.

Op de 10 kilometer steeg Carla Dijksta ver boven zichzelf uit door te finishen in 46:20. Dit was maar liefst 114 seconden sneller dan haar beste tijd tot nu toe. Het nieuwe lid van de loopgroep Paul van Snick kwam uit op de 5 kilometer: zijn 20:12 was goed voor de derde plaats.

Op zondag gingen twee goed voorbereide marathonlopers van start in een tweetal marathons in Duitsland. Stefan Dagelet, die in een grootse vorm verkeerde was naar Düsseldorf afgereisd. Hij ging opnieuw een serieuze poging wagen om de 42,2 kilometer binnen de 'magische grens' van drie uur af te leggen. Lange tijd zag het er naar uit dat het ging lukken, maar de laatste kilometer waren zijn benen 'gesloopt'. Toch bleef de schade beperkt en wist hij in zijn tiende marathon met een prima tijd van 3:02:26 zijn beste tijd met 80 seconden te verbeteren.

Gelijktijdig was Peter Pettinga gestart in Hamburg. In zijn 14e marathon ging ook hij voor een nieuwe beste tijd en ook dat leek er lang tijd mogelijk. Maar in de laatste loodzware kilometers moest hij toch drie minuten toe te geven en liet hij de klok stilstaan op een keurige 3:12:10. Dichterbij huis liep Michel Mooiman op zondag met zijn hondje Tara een Canitrail in de indrukwekkende omgeving van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ze voltooiden de 16 kilometer in 1 uur en 48 minuten.