Moederdag-arrangement met de ZK 4

Zoutkamp - Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp houdt zondag 12 mei een rondvaart over het Lauwersmeer met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros.

De natuur is zo bijzonder dat het gebied in 2003 is aangewezen als Nationaal Park. Tegenover het museum kan men inschepen. De afvaart is om 11.30 uur en onderweg vertelt de bemanning onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij.

Er wordt geluncht bij restaurant Het Raadsel van de Wadden met een uitzicht over het Lauwersmeer. Op de terugreis kunnen deelnemers genieten van de enorme vogelrijkdom en kleurrijke plantengroei. Misschien zijn er zelfs nog Konikpaarden en Schotse hooglanders te zien. Om 16.00 uur is men weer terug in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief koffie/thee en de lunch kost 27,50 per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com. De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.