Dodenherdenking Ulrum

Ulrum - Het 4 mei comité Ulrum e.o. heeft voor de jaarlijkse dodenherdenking weer een programma voorbereid.

Naast een korte herdenkingsdienst in de Goede Herderkerk aan de Schapenweg, die om 19.00 uur aanvangt gaat de stille tocht naar het oorlogsmonument op de begraafplaats aan de Leensterweg. De herdenkingsdienst zal worden geopend door de voorzitter Hans van der Heide van het 4 mei comité. Jan Smit en Ben Gaaikema van de basischool Zoutkamp zullen een gedicht voordragen.4

Burgemeester Henk Jan Bolding zal namens de gemeente Het Hogeland de herdenkingsrede uitspreken. Verder zal worden gesproken door dominee Pieterman. Het orgel wordt bespeeld door de heer Van Meekeren. Na de dienst in de kerk zal de stille tocht richting de begraafplaats om circa 19.35 aanvangen.

Twee trommelslagers, Lex Stok en Daniel Bolt van Muziekvereniging St. Caecilia Kloosterburen zullen met omfloerste trom de tocht naar de begraafplaats begeleiden. Bij het monument zullen militairen van de Nationale reserve een erehaag vormen. Er zullen bloemen op de 11 grafmonumenten worden gelegd door de kinderen van de basisscholen Zoutkamp en Ulrum. Daarna volgt de kranslegging samen me burgemeester. Voorafgaand aan de twee minuten stilte om 20.00 uur speelt Andreas Oosterkamp het taptoesignaal. Vervolgens zal twee minuten stilte in acht worden genomen. Hierna zal als afsluiting samen het Wilhelmus (1,6) worden gezongen.