Veilig blijven fietsen in Roodeschool, Delfzijl en Termunterzijl

Delfzijl - Dat Nederland een fietsland is, is wel duidelijk. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen.

Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen gratis fietsclinics voor 65-plussers op verschillende plaatsen in de provincie Groningen. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Fietsclinic voor 65-plussers

Ervaren instructeurs geven in de clinic voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie

Wie deel wil nemen kan zich aanmelden via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kan men contact opnemen met Tekla Scholtens: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690.

De clinics zijn 14 mei van 13.30 tot 16.00 uur bij de Steunstee Roodeschool, 15 mei van 09.30 tot 12.00 uur bij Sporthal De Ringen in Delfzijl en 15 mei van 14.00 tot 16.30 uur bij de Brede School Noord in Delfzijl. Tot slot 16 mei van 13.30 tot 16.00 uur bij Keuvelstee Buurthoes in Termunterzijl.

Over Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.