Dodenherdenking Leens

Leens - De herdenking van alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen door oorlogsgeweld of bij vredesmissies waar ook ter wereld is zaterdag 4 mei.

In Leens wordt dit gedaan met een bijeenkomst die begint om 19.00 uur in de Petruskerk. Carola Koksma gaat een verhaal vertellen over haar opa in oorlogstijd, “kiezen met de rug tegen de muur”. Verder zal mevrouw Cleerdin, raadslid van de gemeente het Hogeland, komen spreken en de kinderen van basisschool Hoogholtje uit Wehe den Hoorn drage enkele gedichten voor.

Muzikale bijdragen zullen geleverd worden door christelijke muziekvereniging Wilhelmina, Anne-Wil Brontsema en organist Hilda Rodenboog. Aansluitend is er een stille tocht vanaf de Petruskerk naar de begraafplaats in Leens. Vlak voor 20.00 uur zal The last Post klinken, waarna iedereen twee minuten stil zijn bij het monument. Tevens wordt er een krans gelegd en kan ieder bloemen neerleggen bij het monument. Vervolgens zal er een korte plechtigheid gehouden worden bij de Joodse begraafplaats.

Iedereen is welkom om bij de dodenherdenking aanwezig te zijn. Een moment om met elkaar stil te staan bij de gevolgen van oorlogsgeweld en het voorrecht van leven in vrijheid.