Koningsdag in Winsum

Winsum - De Koningsdag in Winsum begint met de Vrijmarkt.

Om 9.00 uur mag iedereen (niet commercieel) zijn spulletjes klaarzetten en om 10.00 uur wordt de Vrijmarkt officieel geopend. De markt gaat door tot 15.00 uur zodat het aansluit op de andere festiviteiten in het dorp.

Tijdens de vrijmarkt treden op het Dorpsplein de muziekgezelschappen Triton en de Bazuin op. Jeugdsoos de Zolder is er vanaf 10.00 uur met schminken, suikerspinnen, springkussen, het rad van avontuur en hebben dit jaar Mega Bubbelvoetbal. De gehele dag zullen er verschillende dj’s te horen zijn vanaf de Beatrover.

Regelement Vrijmarkt

De vrijmarkt is alleen bedoeld voor de verkoop van gebruikte artikelen door particulieren. Commerciële verkoop door detailhandelaren is verboden. Het marktgebied is de R. Praediniusstraat, Kloosterstraat, W. Ripperdastraat Dorpsplein en Hoofdstraat Obergum. Er kan geen standplaats worden ingenomen aan de G. Reinderstraat. De markt wordt gehouden tussen 10.00 en 15.00 uur. Van af 9.00 tot uiterlijk 10.00 uur is het mogelijk om een plaatsje in te richten. Het vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Aleen Promotie Winsum kan plaatsen reserveren en geeft dit aan dmv een kruis of afzetting met lint. Er geldt een maximum breedte van ca. 3 meter. Commerciële (food-)kramen zijn niet toegestaan. Na afloop van de vrijmarkt moet iedere deelnemer de ingenomen plaats schoon achterlaten en de overgebleven spullen mee naar huis nemen. Vuilnis in de aanwezige vuilcontainers deponeren. Vanaf 10.00 uur is het niet meer toegestaan om met de auto in het marktgebied te komen. Houdt er ook rekening mee, dat tijdens de markt de geparkeerde auto niet uit het marktgebied gehaald kan worden. Bewoners die in het marktgebied wonen worden verzocht hun auto tijdens de markt tijdelijk elders te parkeren of zo mogelijk op het eigen terrein. De organisatie maakt gebruik van verkeersbegeleiders. De organisatie van de vrijmarkt is in handen van Promotie Winsum. Bij vragen kan men contact opnemen met het secretariaat: info@promotiewinsum.nl