Seizoen Winkhem duurt net een wedstrijd te lang

WINSUM - De volleyballers van Wikhem hebben in Groningen de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-0 verloren van Lycurgus.

Om op eigen kracht promotie duels veilig te stellen moesten de Winsumers eigenlijk drie punten verdienen. Met een gehavende ploeg wisten de Winsumer mannen dat dat geen sinecure zou zijn. De selectie van coach Miedema reisde zonder spelverdelers af naar het sporttheater in Beijum.

Daar troffen ze de studenten van Lycurgus. De gastheren startten zeer sterk aan de wedstrijd en wisten erg goed serve druk op Winkhem te leggen. In een kort tijdsbestek was duidelijk dat de gehusselde teamsamenstelling van de Winsumers op zoek moest naar een andere tactiek.

Deze werd in het vervolg toegepast en dat sorteerde meer effect. Winkhem nam het voortouw en stond in een veel spannendere tweede set op 24-21 voorsprong. Met nog één punt te gaan zou Winkhem zichzelf een welverdiend punt toe eigenen. Maar het liep dramatisch anders. Lycurgus scoorde vijf punten op rij en eigende zich brutaal de setwinst toe. Lycurgus stond terecht op voorsprong (25-16, 26-24).

Halverwege de wedstrijd zat het dus behoorlijk tegen. Winkhem moest het uit de tenen halen maar kreeg dat maar niet voor elkaar. De twee volgende sets vielen ook ten prooi aan de gastheren.

Winkhem speelde daardoor de meest teleurstellende wedstrijd van het seizoen. Op de laatste speeldag streefde concurrent Donitas de promovendus uit Winsum voorbij en kaapte zo promotiewedstrijden voor de neus van de lange mannen weg. Terugblikkend op dit seizoen miste Winkhem net die constante factoren op de cruciale momenten. Vooral veroorzaakt door blessures en afwezigheid.