Bedrijvenbezoek Terra Winsum Praktijkonderwijs

Winsum - Terra Winsum praktijkonderwijs organiseerde voor de eerste keer een bedrijvenbezoekweek voor de onderbouw. Dit werd een groot succes, de eerste ervaringen met de bedrijvenbezoekweek waren ronduit positief.

Verschillende bedrijven in de regio zetten tijdens de bedrijvenbezoekweek de deuren open voor eerste- en tweedeklassers van het Praktijkonderwijs Terra Winsum. Met een frisse blik konden de leerlingen rondneuzen achter de schermen van de bedrijven. Ze waren welkom bij bedrijven uit verschillende bedrijfstakken. Een gevarieerd aanbod van Hanos, Landjuweel, Praxis, Stal Weidelust, Kuil Banden, Marenland Recreatie, Van der Valk, Hornbach, De Twaalf Hoven, Winkheem, Gemeentewerken, Brandweer, Albert Heijn tot bedrijven in de veehouderij sector. Veel van wat vertelt en gezien werd, was compleet nieuw voor de leerlingen en maakte het tot een waardevolle ervaring. “Wat leuk, ik wist nooit dat dit zo ging,” was een veel gehoorde opmerking deze week.

Stage en werk

De bedrijvenbezoekweek is door Terra Praktijkonderwijs opgezet voor de leerlingen van klas 1 en 2 om zich te kunnen oriënteren en verdiepen in stage en werk. De leerlingen krijgen op deze manier een goed beeld van het werk bij de verschillende bedrijven. Alles wat ze op de bedrijven hebben mogen zien, biedt perspectief voor de toekomst. De bezoekweek was voor de school een mooi vervolg op de banenmiddag voor de bovenbouw, enkele weken geleden. Het Praktijkonderwijs wil alle deelnemende bedrijven hartelijk bedanken voor de vriendelijke ontvangst.

Structureel

Voor de onderbouw van het Praktijkonderwijs komt de bedrijvenbezoekweek structureel in het jaarrooster te staan. De 28 aangemelde leerlingen voor het komende schooljaar profiteren daar dus gelijk van. In twee te vormen eerste klassen zullen zij zich volgend jaar kunnen oriënteren op stage en werk tijdens de bedrijvenbezoekweek. Een mooie vorm van samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.