De Vrolijke Pelgrim vertelt in Tinallinge

Tinallinge - Op uitnodiging van Dorpsbelangen Tinallinge vertelt Jan van de Wetering, amateur-historicus en ervaren caminowandelaar, vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur in het Gebouwtje in Tinallinge over zijn belevenissen tijdens de beroemde camino naar Santiago de Compostela in Spanje.

Deze eeuwenoude pelgrimstocht van ruim 800 kilometer is ook nu nog zeer in trek bij wandelaars. Van de Wetering gaat in op de filosofie achter het wandelen, de geschiedenis van de pelgrimstochten en over de voorbereiding op een camino. Aan de hand van zijn grote verzameling foto’s laat hij onder andere zien hoe de route is gemarkeerd, hoe zwaar of hoe licht de wandeling is en welke overnachtingsmogelijkheden er zijn.

De foto’s geven ook een beeld van de landschappen en de cultuurhistorische monumenten onderweg. Wie alvast een indruk wil krijgen kan op de website ‘de vrolijke pelgrim.nl’ vele foto’s, films, tekeningen en verhalen over de camino van de Vrolijke Pelgrims naar Santiago de Compostela vinden.

De vertellingen van Van de Wetering zijn interessant voor zowel mensen die van wandelen houden als voor mensen die geïnteresseerd zijn in het bijzondere fenomeen van de grote pelgrimnetwerken in Europa.

De avond in het Gebouwtje (centrum Tinallinge) begint om 20.00 uur uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is het open avond in Tinallinge en is er gelegenheid om een drankje te nuttigen en na te praten.