Koningsspelen op CBS De Fontein

Ten Boer - Nog een beetje vroeg, in het jaar en in de ochtend, maar dat kon de pret niet drukken. Met het hijsen van de vlag, het zingen van het Wilhelmus en het dansen van de Pasapas begonnen de Koningsspelen voor de kinderen van De Fontein.

Na de opening vertrokken de kinderen van de bovenbouw naar de Tiggelhal en de sprotvelden er om heen. Daar stond voor hen een circuit klaar met een heuse stormbaan, expeditie Robinson en Hip Hop. Heel afwisselend en uitdagend met veel beweging.

Dit gebeurde allemaal onder de vakkundige leiding van Meester Arjen, de vakleerkracht gymnastiek, in samenwerking met Huis voor de Sport, MJD, BSlim en de gemeente Groningen. Voor de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 stond vanaf 10 uur een spelcircuit klaar op het Kleuterplein. Groepjes kinderen onder begeleiding van meehelpende ouders speelden spel na spel om hun ‘kroontjeskaart’ vol te stempelen.

De kinderen werden aangemoedigd door Koningin Anja, die de school met een bezoek vereerde. Het was een fijne dag voor iedereen, met zon, beweging en heel veel hulp van ouders.