24 uur Katas bij Dojo Katsu

Winsum - Bij Dojo Katsu wordt zaterdag 6 april gestart met 24 uur KATAS.

Het is een sportieve dag met de karatevereniging. De dag is in de Dojo aan de Schouwerzijlsterweg 7. Katsu is gericht op samenwerking, veiligheid en zichtbaarheid. De Dojo is actief. Zo organiseert Katsu het karatekamp op Schier, het Katsu-gala en neemt de club deel aan het EK, wedstrijden en het kamp in Hongarije.

Dit jaar gaan in juli maar liefst 5 leden examen doen in Hongarije. Taco voor de 2e dan, Arjan en Henk voor de 1e dan (zwarte band), Lotte voor bruine band en Mathijs voor groene band. Dat lukt niet alleen door middel van wilskracht en veel trainen maar ook door het perfect uitvoeren van Katas.

Om te laten zien hoe de sport is en hoe de club katas loopt houdt ze zaterdag en zondag 6 en 7 april 24-uur katas. Er wordt zaterdag 6 april om 07.00 uur (net als elke zaterdagochtend) begonnen en wordt nu niet na 1,5 uur gestopt maar doorgegaan tot de volgende ochtend.

Bezoekers kunnen de hele dag langskomen. Voor de senioren en andere karateverenigingen zijn er de hele dag wedstrijden. Elk uur is er een KATA-wedstrijd. Elk uur wordt er een beker uitgereikt. Scheidsrechters beoordelen de deelnemers op spirit, techniek en uitvoering. Heeft een deelnemer niet gewonnen, dan is er het uur erna een herkansing.

Sinds afgelopen zaterdag is de Dojo voorzien van nieuwe vloermatten. Deze blijven liggen in de Dojo aan de Schouwerzijlsterweg. Gedurende de dag zullen er verschillende Demo’s zijn. Van andere verenigingen maar ook van andere vechtsporten zoals boksen en een Kenpo les.

Niet alleen de leden met hun familie en vrienden zijn uitgenodigd maar ook alle andere karateverenigingen in NL en verenigingen waar Sojo Katsu mee samenwerkt zoals Bushido, VV Winsum, DWA & Turning Winsum.