Carla Frankruijter verbetert zich in Amstelveen

BEDUM - Diverse leden van Loopgroep Bedum hadden een actief weekend. Op zondag namen Carla Frankruijter en Erik van Dijken deel aan de derde editie van de Lentemarathon met start en finish in Amstelveen.

Frankruijter verkeert momenteel in blakende hardloopvorm en demonstreerde dat twee weken terug al in Haren. Van Dijken start over twee weken in de ‘Zestig van Texel’ en gebruikte deze marathon (42,2 kilometer) als laatste serieuze lange training. Daarom was hij als tempomaker voor Frankruijter meegegaan. Door de prima weersomstandigheden, het mooie parcours en met name de 'vorm van de dag' verbaasde Frankruijter zichzelf. Ze wist een verbazingwekkend snelle tijd neer te zetten en kwam al na 3:39:12 over de meet, waarmee ze haar beste tijd met ruim 16 minuten wist te verbeteren. Van Dijken kwam in dezelfde tijd over de streep.

Op zaterdag kwamen negen atleten van de loopgroep in actie in de 32e editie van de Leekster Lenteloop te Leek. Tijdens de 5 kilometer was het nog wat miezerig, maar later brak de zon door. Aan de halve marathon (21,1 kilometer) namen vijf atleten van de loopgroep deel. Edward Pechler liep een bijzonder snelle tijd van 1:22:51 en passeerde als 14e de finish. Omdat de organisatie niet meer met leeftijdscategorieën werkt, is het onduidelijk of Pechler een podiumplaats behaald zou hebben in de categorie mannen 50. Marjan Huizinga debuteerde op deze afstand in 2:20:23. Deze afstand werd ook gelopen door Rinze Kramer in 1:42:46, Alex Oskam 1:47:49 en Peter Stokje 2:04:38. Aan de 10 kilometer nam een tweetal 'proef'lopers’ bij de loopgroep deel. Paul van Snick finishte in 43:18 (een nieuwe beste tijd ) en Edwin Kok in 44:20. De 5 kilometer werd voltooid door Erika Broekema in 20:56 (10e dame) en Sander de Vries: 31:22.