Winkhem zet mogelijkheid tot promotie op het spel

WINSUM - De volleyballers van Winkhem hebben in Groningen met 4-0 verloren van Donitas/

De studenten van Donitas doen verdienstelijk mee in de promotieklasse en bezetten al tijden de vierde plaats in de competitie. De wedstrijd was daarom belangrijk voor Donitas. Winkhem hoefde alleen maar één of meer sets te winnen om uitzicht op eventuele promotie in eigen hand te houden.

In de promotieklasse A werd Oryx kampioen. Daarom is er voor de Winumers alleen promotie af te dwingen door als derde te eindigen. De positie die Winkhem al wekenlang inneemt en in Groningen alleen nog maar hoefde te verdedigen. Eén punt binnen slepen was al voldoende en twee was comfortabel. Toch mislukte dit jammerlijk. In de eerste minuut van de wedstrijd raakte spelverdeler Marnix de Vos al geblesseerd.

De ploeg van coach Miedema kon met een omzetting wel verder, maar het ging allemaal stroef. In de tweede set werd er nog een andere tactische omzetting gedaan, maar ook dit leverde geen resultaat op. (25-22 , 25-21 25-15 , 25-16)

Winkhem heeft het bereiken van de promotieduels nu niet meer in eigen hand. Donitas heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan de Winsumers op de ranglijst passeren. Daarvoor moeten de studenten nog wel drie pittige wedstrijden spelen. De spanning is volledig terug en men kan uitzien naar een spannend slot van de competitie. Op zaterdag 6 april komt Hevoc uit Heerenveen op bezoek in Winsum. Deze laatste thuiswedstrijd begint om 19:00 uur in de Ripperdahal.