Huiskamerconcert Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering

Winsum - Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering geven zondag 24 maart een huiskamerconcert in de Blauwe Schuit in Winsum. Aanvang 14.30, zaal open 13.30. Entree in voorverkoop 10 euro, aan de deur 12,50. Kaartjes bestellen kan via www.rockinggoodfolk.nl of de ticketlijn op 06 39391954.

Zang en originele gitaarklanken van Roos Galjaard gecombineerd met de cello van Sebastiaan Wiering.Hun samenspel en de verfrissende interpretaties geven alle ruimte aan de warme gitaarklanken. Maar ook aan de zuivere en krachtige zangstem van Roos Galjaard en de meeslepende diepte van de cello van Sebastiaan Wiering.

Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is een singer-songwriter met eigen werk, waarin ze invloeden uit de folk, pop, jazz en
wereldmuziek tot een bijzondere eigen stijl weet te smeden. Eerder bracht Roos 3 CDs uit met haar band Gather Roses en één soloalbum. Sinds 2011 treedt ze op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering (o.a. VENcE, Swinder en Kinetophone) in binnen- en buitenland. Zo speelden zij in augustus 2012 en 2015 op het singer-songwriterfestival in Kopenhagen en in mei 2013 op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken.

Regelmatig spelen zij op festivals (zoals Noordfolk, Folk in de Walden) en in theatertjes en huiskamers, waarbij de teksten volledig tot hun recht komen. Voor Rocking Good Folk spelen zij in intieme sfeer waarbij maximaal 50 bezoekers een plek kunnen vinden.

Plannen voor het volgende seizoen
Voor Rocking Good Folk is dit het een-na-laatste concert in seizoen 2018/2019. In april volgt nog de onnavolgbare Vera van Heeringen die speciaal voor de seizoensafsluiting uit Wales overkomt, waarna voor de huiskamerconcerten de zomervakantie begint. Het tweede seizoen huiskamerconcerten is zeer succesvol verlopen, en de voorbereidingen voor het derde seizoen zijn alweer in volle gang, waarbij een aantal bekende namen in de folkwereld in de planning staan.
Seizoen 2019/2020 zal in elk geval beginnen met een daverende startsessie, datum en lokatie worden in de loop van de zomer bekend gemaakt, dus houd deze krant in de gaten.

Workshops en sessies, ook op jouw lokatie?
Er zijn verregaande plannen voor workshopdagen Ierse en Schotse muziek en dans en er zullen in de regio sessies gehouden worden. Er is begonnen met de opzet van een "Reizende Sessie" die op geschikte lokaties kan komen spelen. Lokaties in de regio die belangstelling hebben voor een sessie
of huiskamerconcert zijn altijd welkom om contact op te nemen via info@rockinggoodfolk.nl

Heb jij verstand van licht, geluid of video?
Voor volgend seizoen zoekt Rocking Good Folk nog een vrijwilliger die kan helpen met licht en geluid en bij het maken van video-opnames tijdens concerten. "Voor licht en geluid hebben we je ongeveer eens in de maand nodig voor een halve dag, waarbij je ons helpt met het opzetten voor onze voorstellingen. Verder kun je als je wilt betrokken worden bij het ontwikkelen van een standaard licht- en geluidsplan voor toekomstige voorstellingen. Voor de video-opnamen ben je tijdens de voorstelling aanwezig en maak je opnames die we kunnen gebruiken op onder andere social media. Als je ook nog wat verstand hebt van bewerken tot een mooi geheel dan zijn we helemaal blij. Je wordt opgenomen in een leuke groep vrijwilligers, en krijgt bovendien gratis toegang tot onze huiskamerconcerten. Dus heb jij wat verstand van licht en geluid, en zin om ons te komen helpen, stuur dan eens een mailtje naar info@rockinggoodfolk.nl."