Bedum Broest brengt veel volk op de been

BEDUM

Het centrum van Bedum swingde zaterdag volop tijdens Bedum Broest. Ruim 25 acts met Bedumer muzikanten speelden op 13 verschillende podia.

Die stonden op soms onvermoede plekken, in verschillende winkels in Koopcentrum de Scheve Toren, kerken, het gemeentehuis en de Bedumer horeca. Vanwege het grote aantal locaties was het voor de mensen die alles wilden meemaken een hele tippel. Het aanbod in de acts was zeer uiteenlopend, van rock tot klassiek, van koor tot solist, van Gronings tot swingeden Afrikaans, zoals op de foto van Thiassante Afrique in de Plusmarkt.

Het liefst 12 uur durende non-stop programma was een afscheidscadeau van de Bedumer muzikanten aan de gemeente die straks opgaat in het grote Het Hogeland. Speciaal hiervoor schreef componinist Jacob de Haan het werk ‘Pilgrims of Wolfryt’ dat tijdens het festival zijn première beleefde in een volle Walfriduskerk.