Winschoter Kamerkoor in kerk Woltersum

WOLTERSUM

Het Winschoter Kamerkoor geeft zondag 11 november om 14.30 uur een concert in de kerk van Woltersum.

Het Winschoter Kamerkoor werd 119 jaar geleden opgericht als oratoriumvereniging. In 1970 werd besloten tot de vorming van een kamerkoor en dat is het nu nog steeds.

De huidige dirigent, Jan den Boer, werkt sinds 2003 aan verdieping en verbreding van het repertoire door naast muziek uit de Renaissance en Barok, ook de Romantiek en hedendaagse componisten toe te voegen.

De 25 leden van het koor komen uit Winschoten en wijde omgeving. Tijdens het optreden in Woltersum zingen ze stukken van oa Hassler, Dering, Monteverdi, Vivaldi, Poulenc, Andriessen, Den Boer, Gjejlo en Bruckner. Er worden twee intermezzo’s op orgel verzorgd door Wim Westerman.

Tijdens dit concert worden kunstwerken van Fleur ten Kate tentoongesteld.