GroenLinks grootste in nieuwe gemeente

TEN BOER

GroenLinks Groningen is blij met de uitslag van de peiling die vandaag gepubliceerd werd.

In deze peiling voorspelt Maurice de Hond dat GroenLinks met 9 zetels verreweg de grootste partij van Groningen wordt.

De peiling van De Hond werd uitgevoerd onder een representatieve groep van 600 Groningers, Harenaren en Ten Boersters.

Lijsttrekker Glimina Chakor: „Als GroenLinks op 21 november zo’n goede uitslag weet te behalen, kunnen we het initiatief nemen voor een links en progressief stadsbestuur. Dan kunnen we Groningen écht veranderen.”

Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn voor GroenLinks erg belangrijk. Gemeenten hebben de mogelijkheid om lokaal de energietransitie vorm te geven en krijgen steeds meer zorgtaken.

Chakor: „Dit is een duidelijk signaal dat steeds meer Groningers zich net als GroenLinks zorgen maken over klimaatverandering en meer vaart willen maken met de energietransitie. Groningers zien de toenemende ongelijkheid in de samenleving en willen dat iedereen een eerlijke kans krijgt om mee te doen in de maatschappij.Deze peiling is een momentopname met nog een kleine maand te gaan. Maar het is goed om een idee te hebben van waar we staan.”