Theatervoorstelling Op Drift in Winsum

WINSUM

Stichting Peerd komt zondag 28 oktober om 15.00 uur met de voorstelling Op drift in De Hoogte in Winsum.

Theatermaker Theo de Groot draaft samen met muzikant Arnold Veeman in de theatervoorstelling ‘Op drift’ op eigen wijze door 30.000 jaar noordelijke migratiegeschiedenis. De theatermakers zoeken naar antwoorden op de vraag: wat drijft de mens om in het Noorden zijn heil te zoeken en waarom het Noorden te verlaten?

De Groot en Veeman verkennen de Noordelijke migratiegolven in verleden, heden en toekomst. Veel Noorderlingen hebben in het verleden meegemaakt dat hun dierbaren het Noorden hebben verlaten. Er worden handige tips en adviezen gegeven mocht u ook nadenken over de vraag: weggaan of niet.

Theo de Groot is erg benieuwd naar de persoonlijke verhalen van bewoners in Winsum. Na afloop van de voorstelling is er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen. In intieme setting kan men met elkaar delen wat het persoonlijke migratieverhaal is.

‘Op drift’ is de tiende voorstelling van Peerd. En dat komt mooi uit want Peerd bestaat in 2018 tien jaar. Tien jaar Peerd: tien jaar regiotheater met beide benen in de klei: dwars, nuchter, origineel, met een frisse blik op Groningen en de wereld daaromheen.

Kaarten reserveren via info@skkw.nl, bij Sporthuis Winsum en ’s middags aan de zaal (zolang de voorraad strekt).