Basisschoolleerlingen koken bij de boer in Ten Boer

TEN BOER

Welke voedselproducten worden er bij de boer zoal geproduceerd? En hoe kun je met deze producten en gewassen een lekkere en gezonde maaltijd maken? Leerlingen van De Wilgenstee uit Zeerijp en de Zandplaat uit t Zandt ontdekten dit donderdag met al hun zintuigen op het melkveebedrijf van familie Langereis in Ten Boer.

De kinderen namen eerst een kijkje op en rondom de boerderij om te zien waar het eten vandaan komt. Samen met kok Harrie de Vries van Hoogeland Catering bereidden ze daarna een gezonde lunch met zoveel mogelijk producten van de boerderij. Tot slot gingen ze natuurlijk lekker proeven en samen eten. Op het menu stond: omelet, appel-perenmoes en geroosterde walnoot.

Deze activiteit werd georganiseerd in het kader van het programma ‘Lekker naar de boer’, een initiatief van Jong Leren Eten Groningen, GGD Groningen, De Boer Op Noord en verschillende scholen.