Lezing over stampot in Garmerwolde

GARMERWOLDE

'Opstand tegen stamppot': de historische ontwikkeling van ons eten. Dat is de titel van de lezing die culinair historica Carolina Verhoeven vrijdag 12 oktober geeft over de ontwikkeling van ons dagelijks eten: niet elke dag aardappels-groente-vlees.

Maar ook de smaken en geuren van buitenlanden komen steeds meer op tafel. Hoe komt 't toch dat we naast de stamppot steeds meer 'over de grens' eten? En is dat nieuw of van alle tijden? Hoe smaakte die keuken van vroeger dan? Deze vragen en andere komen aan bod in de lezing die Verhoeven om 20.00 uur geeft in Museum Melkfabriek Garmerwolde. Dit museum vertelt over de lokale zuivelgeschiedenis en laat kennis maken met eten van vroeger en nu. Naast een permanente tentoonstelling organiseert het museum uiteenlopende activiteiten die gaan over de eigen eetcultuur en hetinneringen aan en ervaringen in het eten van vroeger en nu.

Vooraf aanmelden kan via: melkfabriekgarmerwolde@gmail.com.