Personeel ’s Heeren Loo kan gratis afkicken sigaret

BEDUM

In het kader van fitte en vitale medewerker biedt ’s Heeren Loo in de maand oktober alle medewerkers de training stoppen met roken van Allen Carr aan.

’s Heeren Loo vergoedt de kosten. HRM-directeur Ellen Boonen: „Inmiddels is het onomstotelijk bewezen dat roken slecht is voor de gezondheid. Roken is een ongezonde gewoonte voor de medewerker zelf en zijn omgeving. En juist in de zorg is een goed voorbeeld belangrijk. We willen de medewerkers stimuleren om het roken te laten. Deze training helpt daarbij.”

Allen Carr ontwikkelde een training waarmee je in één dag kunt stoppen met roken. De training gaat niet in op alle bekende gezondheidsredenen om te stoppen, maar juist op alle redenen waarom je wel rookt. Je krijgt inzicht in waarom je rookt en je gaat het verslavingsprincipe doorzien. Een training van Allen Carr duurt slechts 6 uur. Je neemt deel in een groep van maximaal 15 personen. Tijdens de training mag je gewoon blijven roken. Aan het einde van de training rook je je laatste sigaret. Als het goed is.