Sfeervolle Keltische act Gaeld’r naar Andledon

DEN ANDEL

Op Cultuurerf Andledon in Den Andel heeft vrijdag 5 oktober om 20.30 uur een optreden plaats van de band Gaeld’r.

De uit Friesland afkomstige formatie speelt sfeervolle Ierse en Schotse folk, gelardeerd met vertellingen. Het trio Gaeld’r is opgebouwd rond Gjalt de Jong, die naast zanger en muzikant (trekzak) door het leven gaat als verhalenverteller en toneelspeler. Gaeld’r bestaat verder uit Gerrit Gerlofsma (zang, gitaar en mandoline) en Douwe Dijkstra (contrabas). Het trio heeft een grote reputatie opgebouwd als vrolijke, opzwepende live act op diverse festivals door het hele land. Het optreden van Gaeld’r betreft het laatste optreden op de vrijdagavond op Andledon. Alle volgende evenementen dit kalenderjaar worden georganiseerd op een zondagmiddag.