Expositie als ode aan Rein Hesselink in Hornhuizen

HORNHUIZEN

In galerie Gewaagd in Hornhuizen is tot en m,et 21 oktober de expositie Een leven lang werk te zien van Rein Hesselink

Begin juli overleed kunstenaar en dorpsgenoot, Rein Hesselink, thuis in Hornhuizen op bijna 75-jarige leeftijd. Deze expositie is bedoeld als ode aan Rein, een overzicht van 50 jaar kunstenaarschap.

Na de Middelbare Nijverheidsschool deed Rein een etaleursopleiding, hij won vele prijzen met zijn etalages. Op den duur vond hij zijn werk niet meer bevredigend en ging hij decors bouwen voor theatervoorstellingen. Hij richtte Noord Decor op. Het bedrijf werd een groot succes. Rein werd directeur, maar dit paste niet bij hem, dus koos hij een andere richting. Het echte kunstenaarschap riep.

Na vele omzwervingen kwam hij eind jaren negentig in Hornhuizen terecht. Na een korte uitstap naar elders, kon hij Hornhuizen toch niet missen en kwam hij terug. Zijn werk is meestal realistisch, met een ‘Rein twist’. Van zwart-wit, tot alles wat daartussen zit. Dat is wat Rein Hesselink boeide. Een veelzijdige kunstenaar, die geboeid was door de zuiverheid van kleuren en lijnen. Die zijn hand door hun samenspel over het doek liet leiden. Die steeds weer nieuwe technieken bleef uitproberen. Zijn laatste werk heeft hij helaas niet kunnen afmaken.

In deze expositie is een zeer kleine greep van zijn vele en veelzijdige werken te zien, onder andere schilderijen en tekeningen.

De galerie/koffieschenkerij is open van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Tijdens deze periode is het ook mogelijk om zijn atelier op zondagmiddag te bezoeken.