Ierse en Schotse Folk op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL

Op Cultuurerf Andledon in Den Andel kan vrijdag 28 september om 20.30 uur worden genoten van Ierse en Schotse folk, gebracht door Marie’s Wedding.

Het duo bestaat uit Joanna Scott Douglas, zang en bodhrán, en Jan Jedding, gitaar en zang. Joanna Scott Douglas (oorspronkelijk uit Schotland) en Jan Jedding (Duitsland) vormen sinds 2012 Marie’s Wedding Duo. Met humor en charme brengen ze een gevarieerd repertoire met zowel traditionele Ierse en Schotse als meer hedendaagse folk. In 2017 bracht het duo een eerste cd uit, getiteld Both Sides. Dit betrof het derde album van Scott Douglas, die buiten het duo in diverse formaties (deels met haar partner Jan Jedding) actief is. Marie’s Wedding Duo heeft op vele grote én kleine podia gespeeld, zowel in Engeland, Nederland als in hun thuisland Duitsland. Joanna en Jan waren eind 2017 reeds op het Hogelandster Cultuurerf te bewonderen, toen ze meespeelden met de rondtoerende Schotse muzikant Sandy Brechin.