Albumconcert Jyoti Verhoeff op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL

Singer-songwriter Jyoti Verhoeff geeft vrijdag 21 september om 20.30 uur een concert op Cultuurerf Andledon in Den Andel.

Het optreden staat in het tekenvan haar nieuwe album TOUCHES - I Speak with my mouth shut. Tijdens het concert wordt Jyoti begeleid door Fraukje Weishaupt op basklarinet en harp, Sara Gabalawi op cello en dans door Jolinde Nijland.

Jyoti Verhoeff (zang en piano) schrijft donkere, neo-klassieke composities voor piano, cello en zang, die het publiek meevoeren naar bijzondere muzikale ervaringen. Het zijn filmische, intense songs. Verhoeff is een bijzonder talentrijke muzikante die met haar muziek het publiek weet te betoveren. Ze stond in de finale van Mooie Noten (een competitie voor singer- songwriters) en de Grote Prijs van Nederland. De presentatietour van haar EP en debuutalbum Phoenix leidde tot een uitverkochte Theaterzaal van de Melkweg en een uitverkochte Grote Zaal van Paradiso.

Jyoti is als muzikante autodidact. Ze is geboren met zeer slecht zicht en ontwikkelde daardoor juist een buitengewoon goed gehoor. Jyoti bereikt met haar stem een breed spectrum van tonen en klanken. Enkele composities het dubbelalbum Riven – Full Moon Dark Moon werden gebruikt in de documentaire De Nieuwe Wildernis – In Dialoog met de Natuur, waarin diverse bekende Nederlanders reflecteren op de schoonheid en het belang van de natuur.