Jazz Feerwerd: Yuri Honing en Joost Lijbaart

FEERWERD

Het eerste seizoen van Jazz in Feerwerd was een groot succes. Vanaf september is er weer een prachtig programma in de Jacobuskerk in Feerwerd, beginnend het trio Yuri Honing, Gulli Gudmundsson en Joost Lijbaart op zondag 30 september, om 15.00 uur.

Dat is gerust een droomstart te noemen met een uniek trio van toonaangevende musici in de nationale en internationale jazz. Yuri Honing is een van Nederlands meest invloedrijke saxofonisten en heeft een unieke persoonlijke stijl gebaseerd op jazz, pop, klassieke muziek en niet-Westerse tradities. Hij kreeg onlangs een Edison voor zijn laatste album Goldbrun, waarop ook de IJslandse bassist Gulli Gudmundsson en de Amsterdamse drummer Joost Lijbaart te horen zijn. Bijzonder is dat dit album vanaf 22 september een belangrijke rol speelt in een tentoonstelling in museum de Fundatie te Zwolle, ingericht door Honing en beeldend kunstenares Mariecke van der Linden.

Reserveren is mogelijk op info@jazzinfeerwerd.nl. Verdere informatie is te vinden op www.jazzinfeerwerd.nl.