Seizoenswende-wandeling

SAUWERD

Het Groninger Landschap houdt zaterdag 22 september van 09.00 tot 16.30 uur de derde seizoenswende-wandeling vanaf het station van Sauwerd. De nadruk ligt bij deze excursie op het wandelen, telkens rond de data wanneer de seizoenen wisselen. In kleine groepjes vertellen de gidsen tijdens het wandelen over de omgeving. Er wordt gewandeld door het mooie Reitdiep-landschap en onderweg wordt gelegenheid gegeven om foto’s te maken.

Het Groninger Landschap wil de cultuurhistorische waarde van het landschap en de natuur onder de aandacht brengen en laten beleven. De gidsen vertellen over het ontstaan van het unieke 2500 jaar oude wierdenlandschap met de borgen, kerken, dijken en rivierbeddingen en laten u de schoonheid ervan ervaren.

Hoog en waterdicht schoeisel (wandelschoenen) is noodzakelijk en honden zijn niet welkom. De route gaat voor 80% langs wandel- en fietspaden. De wandeling is circa 20 kilometer lang. Meewandelen is kosteloos. Onderweg wordt een horecagelegenheid bezocht om iets te drinken. Men dient zelf voor een lunchpakket en drinken voor onderweg te zorgen.

Aanmelden via: groningerlandschap.nl.