Auteur aardbevingsthriller geeft lezing in Klein Wetsinge

KLEIN WETSINGE

Schrijver Frans Hempen geeft vrijdag 14 september om 20.00 uur een lezing in de kerk van Klein Wetsinge tijdens de manifestatie Kunstvloed.

Hij zal onder meer ingaan op de overeenkomsten tussen zijn buitengewoon spannende en meeslepende thriller Woudbloem, de recente acties van Code Rood en het nieuws dat de AIVD na de beving in Huizinge het vizier richtte op actievoerders.

In het fictieve Woudbloem verliest Harm Mulder zijn dochter bij een aardbeving in het gaswinningsgebied. In de nasleep van dat drama komt hij in contact met een groep actievoerders die het recht in eigen hand nemen.

Dit najaar is er een kleine hausse aan boeken geïnspireerd op de Groninger gasproblematiek. Zo heeft Jan Mulder de roman Liefde & aardbevingen aangekondigd en komt Saskia Goldschmidt met Schokland. In augustus kwam het non-fictieboek Gasland van Louis Stiller uit.