Welgelegen woon-zorgvilla

WARFFUM

Najaar 2019 hoopt de initiatiefnemer, Stichting Het Groen Gasthuis, met deze zorgvilla van start te gaan. Op 19 en 26 september staan ’s avonds twee informatiebijeenkomsten gepland in het Huiskamercafé in Warffum. Ook is op internet een petitiepagina aangemaakt. Als blijkt dat dit zorgproject veel draagvlak heeft, maakt het kans op een substantiële subsidie vanuit de provincie.

Kleinschalig

Het Noorden staat bekend als krimpregio: inwoners verhuizen naar elders, werkgelegenheid verdwijnt, en het aantal voorzieningen, neemt af. Toch is er een grote vraag naar goede zorg en groeit het aantal mensen met geheugenproblemen. De opzet van Villa Welgelegen, deskundige zorg in een huiselijke omgeving, zal bijdragen aan de leefbaarheid van Warffum en omstreken en sluit aan bij de wens van veel mensen voor kleinschalige zorg.

De markante, al bijna 140-jaar oude Villa Welgelegen is bij veel mensen bekend. Door de prachtige mix van sfeervolle binnenkamers en groene buitenruimte kan Villa Welgelegen haar toekomstige bewoners straks een huiselijke en veilige omgeving bieden. Bij de renovatieplannen staan moderne inzichten centraal over duurzaamheid en over comfortabel en activerend wonen voor mensen met geheugenproblemen. Zo leent de tuin rondom de Villa zich voor veelsoortige activiteiten en biedt het de bewoners grote, en veilige bewegingsruimte.

Villa Welgelegen wordt een open en gastvrij huis voor bewoners, familie en dorpsgenoten, en maakt zich sterk voor een goede samenwerking met lokale organisaties. De zorgvilla krijgt daarnaast een regiofunctie: zowel bewoners als medewerkers zullen uit Warffum en omstreken komen. Om de deskundigheid van zorg op hoog niveau te garanderen, zal het team bestaan uit professionals aangevuld met vrijwilligers die in-huis een goede opleiding zullen krijgen.

Online petitie

Diverse organisaties in het noorden staan positief tegenover de ontwikkelingsplannen voor Villa Welgelegen. De provincie Groningen heeft zelfs laten weten een substantiële subsidie te zullen toekennen als blijkt dat er lokaal en regionaal voldoende draagvlak voor is. Deze subsidie is zeer welkom voor de financiële onderbouwing van het project.

De initiatiefnemers zijn daarom op internet een petitie gestart. Staat u achter de beoogde plannen voor Villa Welgelegen dan kunt u dat aangeven via villawelgelegen.petities.nl

Op 19 en 26 september organiseert Stichting Het Groen Gasthuis een informatieavond over de nieuwe zorgbestemming van Villa Welgelegen. Plaats: Huiskamercafé, Noorderkerkpad 13 in Warffum. Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur. Omwonenden en geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom.

Meer informatie over Stichting Het Groen Gasthuis kunt u vinden op website: www.groengasthuis.nl