Zomertentoonstelling drie kunstenaars in Tinallinge

TINALLINGE

Drie kunstenaars staan centraal tijdens de zomertentoonstelling van 18 augustus tot en met 9 september in het Gebouwtje tegenover de kerk in Tinallige.

Er wordt werk tentoongesteld van Ortaire de Coupigny (artwork), Gerard Oostra (schilderijen) en Margot Brekelmans (objecten). Zaterdag 18 augustus om 16:00 is de opening. Daarna is de tentoonstelling op zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur te bezichtigen.

Kunstenaar Ortaire de Coupigny is bekend om zijn humoristische oeuvre sardienenblikjes waarmee hij exposeerde in galerijen in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Hij maakt gebruik van intense pigmenten om zijn unieke geschilderde vis te maken voordat hij ze in paraffine suspendeert en bedekt met een transparante hars. Echte sardine-blikjes worden gebruikt om een interessante dynamiek te creëren tussen het industriële, in massa geproduceerde, alledaagse voorwerp en zijn met de hand geschilderde, unieke en vaak humoristische afbeeldingen van de vissen.

Kunstenaar Margot Brekelmans: “Een kunstwerk is voor mij geslaagd wanneer het een glimlach creëert bij de toeschouwer”. Daarbij is elk beeld anders. “Doorontwikkelen”, noemt ze het. “Ik wil niet van één object vier dezelfde hebben. Ik doe geen series en ik wil niet stil blijven staan. Het moet dynamisch en het mag uitdagend. Ik hoop dat men dat ook terugziet in de expositie, waar elk beeld uniek is.”

Kunstschilder Gerard Oostra is bekend om zijn Groninger vergezichten. Hij is tekenleraar aan het Hogeland College. Gerard: “Wanneer ik wandelend of op de fiets door het landschap ga, dan beleef ik het landschap horizontaal. Ik woon in Warffum, een dorp op een wierde, omringd door een weids landschap. Altijd zie ik wel ergens de horizon. Verder grote boerderijen, kleine dorpen met een kerktoren. Vergezichten om mij heen. Wanneer ik foto’s maak, dan maak ik van links naar rechts foto’s die ik later op in mijn computer bij elkaar voeg tot een panorama. En daar maak ik dan een één horizontale aquarel van.”