Geef me de vijf! in kerk van Garmerwolde

GARMERWOLDE

In de kerk van Garmerwolde vond vorige week het scholenprogramma ‘Geef me de Vijf!’ plaats. Het programma is onderdeel van ‘Feest! In Oost en West’ en is geschikt voor kinderen van groep 8. Via uitdagende en de verbeelding prikkelende spelvormen werd kennis over de vijf wereldreligies aangeboden. De wereld wordt groter voor deze tieners, die straks naar de middelbareschool gaan. Ze maken nieuwe vrienden. Nieuwe vrienden brengen nieuwe verhalen; iedereen heeft immers zijn of haar eigen verhaal. Over familie, over waar je vandaan komt, over hoe je in het leven staat, en wat je belangrijk vindt. En over verschillende culturen, tradities en geloven. Op deze leeftijd zijn tieners ook sterk bezig met wie ze zelf zijn en hoe ze zich willen presenteren. De thema’s van dit programma zijn identiteit, imago en begrip voor elkaar. Tien schoolklassen uit provincie Groningen waren te gast in de kerk van Garmerwolde. Afkomstig van deze scholen: De Tamarisk,Groningen, CBS De Wieken, Ten Post, Het Baken ,Westerlee, De Heerdstee, Groningen, OBS Garmerwolde en de Anne Frankschool, Hoogkerk.