Sport, spel en veel plezier tijdens Hogelandtoernooi 2018

WINSUM

Afgelopen weekend werd in Winsum voor de tweede keer getennist door een zestigtal jeugdleden op het Hogelandtoernooi. Het zonovergoten terrein van TC-Winsum leent zich uitstekend voor dit sportieve evenement.

Er werd gestreden om bekers maar ook het leggen van contacten om na het toernooi elkaar weer op de baan te treffen, werden al snel gelegd. Het wintertoernooi in de Roakeldaishal eerder dit jaar, bleek nog niet vergeten.

Voor deze organisatie hebben de jeugdcommissies van de dorpen Baflo, Eenrum en Winsum de handen ineen geslagen, de jeugd van de dorpen Warffum, Ulrum en Sauwerd waren hiervoor ook uitgenodigd. Met twee Engelse aanmeldingen werd het een internationale aangelegenheid.

Na het uitdelen van de goodybags die door de sponsoren was gevuld, werd er gestreden in 4 categorieën. Aan het eind van de eerste speelronde kon iedereen een duik nemen in de Hoge Vier of meedoen aan het WK Bommetje. Dit zorgde voor de nodige verkoeling.

Menigeen maakte gebruik van het volleybalveld bij Marenland waar minstens de helft van de deelnemende kinderen logeerden. Na de bbq en aansluitend de disco, kwamen de spannende verhalen en raadsels rond het kampvuur.

Zondag, de finaledag, bleek dat menigeen het zwaar te verduren had gehad. Het slaapgebrek eiste zijn tol! In de bijna tropische temperatuur kreeg iedereen een medaille en waren er 10 bekerwinnaars.

De leiding van het toernooi was ook enigszins gesloopt, maar kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi, wat volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden.