Nieuwe expositie bij Gewaagd

HORNHUIZEN

Bij galerie Gewaagd in Hornhuizen is tot en met 19 augustus de expositie: Licht en Open - Gesloten te zien.

Johan Meeske toont zijn aquarellen en Ton de Vreede zijn glaskunst.Johan behoort tot de categorie van de spontane schilders. Geen tijd verspillen aan voorstudies, maar direct vastleggen wat ter plekke als motief is uitverkoren. Zijn aquarellen zijn opvallend groot en hebben het directe en snelle van de gedreven verwonderde genieter. De aanleiding van Ton zijn werk wordt vaak gehaald uit de mythologie. De aangesneden thema’s (natuur, ethiek, verlangen, die ogenschijnlijk gewone alledaagse dingen) blijken nog steeds een grote actuele/universele waarde te bezitten en zijn min of meer een neerslag van zijn “reis” door het leven. Deze reis wordt mede gevisualiseerd door het gebruik van onder andere wagentjes. Hij werkt met steen, glas enmetaal en komt soms tot humoristische verbeeldingen.