Atleten Loopgroep Bedum op podium bij bedrijvenloop Stadsloop

BEDUM

11 Atleten van de Loopgroep Bedum namen zaterdag deel aan de 22e editie van de Stadsloop Appingedam.

Aan de bedrijvenloop over een afstand van 5 kilometer namen drie LBers deel in verschillende teams. Ben Stellingwerf wist met zijn team Huis & Hypotheek de eerste plaats te halen. Stellingwerf zelf kwam als snelste atleet op de 5 km over de meet in 16:03. Peter Pettinga liep 19:03 en werd met zijn team Regiobank tweede terwijl Erika Broekema (finish in 21:34) met haar team Univé bestaande uit drie dames en één heer derde werd. Johan Koster voltooide de 5 km solo in 27:06.

Deze 5 en 10 kilometer wedstrijd staat te boek als de snelste en sfeervolste van Noord-Nederland. Op de hoofdafstand van 10 kilometer was Harmen Stam de snelste recreant met een tijd van 40:12. Marlies Krikke liep samen met Henk Schuitema een nieuwe beste tijd: 1:00:36. Erik van Dijken werd vijfde bij de categorie M50 in 41:24, David Samson finishte in 45:34, Marloes Bosma: 56:22 en Nienke Bouwman: 58:42.

In Veendam nam Sander de Vries deel aan de Sight Seeing Run. Sander nam in de tweede ronde de verkeerde afslag en kwam na 9,5 kilometer in 1:10 over de meet.