Duo BlueSunday met roots music op Andledon

DEN ANDEL

Het duo BlueSunday speelt zondag om 15.30 uur op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel.

Het tweetal brengt zorgvuldig uitgekozen bekende en minder bekende covers die zich het beste als roots music laten omschrijven: een moderne mix van blues, country en folk. Bij BlueSunday staat de eigenzinnige muziekkeuze voorop, maar het blijft niet alleen bij het spelen.

Hoewel elk lied een verhaal op zich is, deelt het duo ook de verhalen om het lied heen: over de schrijver ervan bijvoorbeeld, de oorspronkelijke artiest of de tostandkoming. Op het menu staat onder meer werk van Bruce Springsteen, Nick Lowe en Lucinda Williams. Het tweetal staat zowel afzonderlijk als samen voor heel wat jaren muziekervaring. Hun samenwerking is in 2012 begonnen. In mei 2015 verscheen hun eerste EP-CD.

De toegang is niet gratis.