Strange Love in Leens

LEENS

De organisator van de jaarlijkse concerten op het Hinsz-orgel in de Petruskerk van Leens – de Stichting Hinszorgel Leens – krijgt regelmatig verzoeken van organisten die met een solist een concert willen geven.

Soms is daar een aanbieding bij die er echt uitspringt. Zaterdag om 20.00 uur is het zover: verliefdheid tussen het Hinsz-orgel en een contrabas! De vonk sloeg meteen over, het programma van James Oesi (contrabas) en Andrew Wright (orgel) heet dan ook Strange Love. De in Londen geboren Oesi (Londen 1988) is sinds zijn komst naar Nederland bekend geworden doordat hij als een van de weinigen zich richt op de contrabas als solo-instrument. Het bijzondere samengaan van deze instrumentalisten levert in Leens een programma op met gearrangeerd werk van Händel, Ravel, Gliere, Fauré en Bloch. Tevens speelt Wright drie werken van de grote Bach.