Kunst in vier tuinen Hogeland

NOORD-GRONINGEN

het evenement Tuin Kunst Hogeland heeft op drie achtereenvolgende weekenden (9 en 10, 16 en 17, 23 en 24 juni)) vindt plaats, telkens van 11.00 tot 17.00 uur.

Het gaat om een prachtige route, per fiets of auto, langs vier locaties met bijzondere tuinen. Zes beeldend kunstenaars, een fotograaf en een goudsmid tonen hun werk. Bovendien kan het publiek drie excentrieke wunderkammers bezoeken.

Een van de locaties is De Kleine Plantage in Eenrum. Een kleinschalige en eigenzinnige kwekerij met tuinen voor de liefhebber en de tuinfanaat. Met beelden van Jan Steen en met betonobjecten en architectonische bouwsels van gastkunstenaar Trude van Assem. Landhuis en Parktuin Oosterhouw in Leens is een huis waar de tijd stilstaat, achterover helt en sprongen maakt. Speciaal voor deze weekenden zijn er drie wunderkammers ingericht. In Ulrum staan de deuren bij de Kunstenaars Margriet Barends en Harm van der Meulen open. Beelden van brons en cortenstaal op een plek waar de ransuilen roesten. Een beeldhouwer, een schilder en gastexposant goudsmid Bram van Huis in een dorps kunstenaarshuis met een verborgen theetuin. In Kloosterburen tref je een wilde bostuin op de locatie Bij Anne Wine aan, vol met verrassingen, bouwsels en zitjes. Voor deze dagen is er een speciale expositie “3 fotovisies op 1 tuin” met tuingasten fotograaf Hans Sas en beeldend kunstenaar Ra van der Hoek. In het atelier is een overzicht te zien van de textielobjecten van anne wine. Meer informatie op www.tuinkunsthogeland.nl.