Pianojazz met Meiborg en Degenaar op Andledon

DEN ANDEL

Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel biedt zondag om 15.30 uur een podium aan Bé Meiborg en Felix Degenaar, twee gerenommeerde jazzpianisten die zowel elkaars tegenpolen zijn, als elkaar artistiek aanvullen.

Het publiek kan genieten van ‘vrijzinnige jazz’, bestaande uit eigen werk en jazzstandards met de nodige eigen inbreng. Berend (Bé) Meiborg draait al heel wat jaren mee in de wereld van de jazz. In de jaren zestig trok hij reeds met diverse formaties door het land. Hij heeft in de loop der jaren met menig bekende nationale en internationale jazzmuzikant op het podium gestaan.

Felix Degenaarstudeerde in 1998 af aan het Groningse Conservatorium als musicus Piano Lichte Muziek. Tegenwoordig geeft hij les in een eigen praktijk in de stad Groningen. Ook geeft hij regelmatig cursussen en workshops. Sinds 1989 maakt Degenaar als pianist, arrangeur, bandleider en/of toetsenist deel uit van een keur aan bandsals Eminent Hipsters (Steely Dan tribute), Shjazz en Zawinul Ziggurath. Daarnaast is Degenaar een zeer veelzijdige componist, in diverse stijlen van jazz tot techno.

Een paar jaar geleden besloten Meiborg en Degenaar samen te gaan werken in een pianoduo. De diversiteit in achtergrond en ontwikkeling leidde tot een spannende, creatieve samensmelting van het beste uit de jazztraditie.

De toegang is niet gratis.