Weer puntendeling DWA/Argo

KOLLUM

De korfballers uit Winsum en Bedum speelden zaterdag in Kollum tegen Invicta/Frigro.

In een spannend duel, met een ruststand van 12-10, wist DWA/Argo in de laatste minuten nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hierdoor kon de ploeg toch met een punt huiswaarts keren. De eindstand werd 20-20.

De score werd zaterdag geopend door Lisette Hamminga die meteen erna ook haar tweede doelpunt maakte. De thuisploeg reageerde hierop door drie treffers te maken. Vervolgens nam DWA/Argo het initiatief en Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring, Tom van der Laan en Lisette Hamminga kwamen alle vier tot een treffer. Dit leidde tot een voorsprong van 3-6. De Friezen waren ook scherp en maakten twee treffers op rij. Natasja Schuuring verzilverde even later een strafworp en nadat Invicta/Frigro wederom een treffer wist te maken, versierde Lisette Hamminga een strafworp die Sam Pestoor er in legde. Hierna kwam Invicta/Frigro los en de ploeg scoorde maar liefst vier maal achter elkaar, zodat de bordjes op het scorebord werden verhangen naar 10-8. De jongelingen uit Winsum en Bedum moesten hard werken om in de wedstrijd blijven. Natasja Schuuring behield de aansluiting door voor 10-9 te zorgen. In de laatste minuten voor rust wisten beide partijen nog te scoren. De ruststand werd 12-10.

Na rust kwam DWA/Argo scherp de kleedkamers uit. Natasja Schuuring wist twee maal achter elkaar raak te schieten, wat een gelijke stand bracht en Lisette Hamminga en Karen Oostmeijer waren beide eveneens succesvol voor hun team. Na deze vier treffers, met 12-14 op het scorebord, was de stand omgekeerd en kon Invicta/Frigro in de achtervolging. Bij 13-14 wist Benjamin Pestoor met een prachtig doelpunt voor 13-15 te zorgen.

In de laatste fase van de wedstrijd, vielen de doelpunten om en om bij beide ploegen. DWA/Argo nam steeds het voortouw, maar Invicta/Frigro wist aldoor te antwoorden. In de slotfase dreigde het toch nog mis te gaan voor DWA/Argo. Invicta/Frigro scoorde vlak voor het einde 20-19 en de gasten stonden op verlies. Nadat de thuisploeg echter aan de noodrem moest trekken, wist Natasja Schuuring de terecht toegekende strafworp koelbloedig in de korf te leggen. Zo kwam er 20-20 op het scorebord te staan. Dit was tevens de eindstand, want beide partijen kwamen in de spannende slotminuut niet meer aan scoren toe.

Aanstaande zaterdag is DWA/Argo vrij. Op 12 mei zal DWA/Argo opnieuw een uitwedstrijd spelen, dan tegen Lintjo in Oldeberkoop. Dit is wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (7x), Lisette Hamminga (5x), Karen Oostmeijer (3x), Sam Pestoor (2x), Nick Brandsma (1x), Benjamin Pestoor (1x), Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:

Pallas’Elko 21-23

Harkema - Lintjo 14-16

Invicta/Frigro - DWA/Argo 20-20

It Fean/Boelenslaan - Emmeloord 13-23

Stand:

Emmeloord 10-20

Elko 11-19

Pallas’08 10-12

It Fean/Boelenslaan 11- 9

DWA/Argo 11- 8

Invicta/Frigro 11- 7

Lintjo 11-7

Harkema 11- 4