Een week schaatspret is weer voorbij

ZUIDWOLDE

De schaatspret in Noord-Groningen is zondag weer ten einde gekomen. Ongeveer een week lang kon er op de meest gunstige stukken natuurijs worden geschaatst.

Het kon al sinds vorige zondag op enkele plekken. In de loop van de week kwamen er ijsbanen, vijvers en stukjes diep bij. De echte grote schaatsgekte bleef uit doordat de doorgaande vaarwegen niet helemaal dichtvroren. Door de constant harde wind waren er veel wakken. Die harde wind zorgde er ook voor dat het op het ijs niet altijd fijn toeven was. De gevoelstemperatuur lag daardoor veel lager. Op de stukken die uit de wind lagen was het het meest druk. De late vorstperiode had in ieder geval tot gevolg dat de kinderen zich in de schoolvakantie niet hoefden te vervelen.

Auteur

Bram Noordhuis