Speuren naar sporen op Verhildersum Leens

LEENS

Speuren naar sporen. Dat kan op Landgoed Verhildersum Leens op 9 en 10 juli, 10.30-16.00 uur.

In het kinderweekend kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden en spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken. Met een Struunkaart en een struuntas kun je op stap om de natuur op het Landgoed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhildersum Mysterie proberen op te lossen. In het theehuisje in de borgtuin mag je cup cakes versieren en daarna met een glaasje thee of ranja oppeuzelen als een echte jonker of jonkvrouwe. Over de vleermuizen kun je veel te weten komen in de kelder van de borg. In het arbeidershuisje mag je verkleed als Ot en Sien op de foto. In de schuilhut in de boomgaard kun je stenen beschilderen. Maar je kunt ook met een borgspeurtocht de borg verkennen of met de fotospeurtocht ontdekken hoe veelzijdig het Landgoed is. Verder zijn er de spelletjes uit opa en oma’s jeugd en is te zien hoe de familie in de borg woonde, wat de boer allemaal deed en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19de eeuw. Meer info: www.verhildersum.nl

Auteur

ggeersing