Fotoserie Dag 3 DelfSail 2016: mooi weer en topdrukte

Delfzijl

De derde dag van DelfSail was verreweg de drukste tot nog toe. Geen wonder, het was de eerste dag van het weekend en er was ook nog eens sprake van prachtig weer.

De zon kwam er regelmatig door en afgezien van een klap onweer aan het begin van de middag werd het aangenaam toeven op de kades. De bezoekers moesten slecht voor drie kliene buitjes even een afdakje zoeken. En die zijn er genoeg te vinden bij de vele eettentjes en activiteiten op de havenkades. Op een gegeven moment was het zo druk dat het publiek op de overgang van beide kades werd verzocht eert een stuk rechtuit te lopen om een ruimere bocht te maken naar het terrein. Tweerichtingsverkeer was op de oude handelkade op dat moment bijna niet mogelijk. Ook in het centrum van Delfzijl was het erg druk. De terrasjes zaten vol en artiesten vermaakten het publiek. Opvallend waren de grote verschillen in de prijs van een broodje hamburger: van 1,50 euro tot 6 euro. Hoogepunten waren de vlootschouw van de honderden schepen van het Varend Erfgoed en de show van de door waterstralen aangedreven acrobaten op waterboards. Ook het avondoptreden, met The Common Linnets en Nielson, hield het droog. De zondag begon zonnig.

Auteur

Bram Noordhuis