Expo Kunstmarkt Waddenland 'Mooi om te zien'

WARFHUIZEN

De expositie in Warfhuizen is, zoals de titel eigenlijk al zegt: ‘Mooi om te zien’. Mooie en kleurrijke schilderijen, wolschilderijen, foto’s en glaskunst van vijf verschillende kunstenaars.

Eddy Elting (schilderijen) werkt voornamelijk met olieverf en schildert graag zoals de oude Yvonne Mangelsdorf (glaskunst) maakt wandobjecten, schalen vazen, sieraden en staande Wil Pullen (schilderijen) schildert zowel abstract als figuratief. Zijn onderwerpen en inspiratie voor zijn figuratieve werk vindt hij vooral in zijn omgeving. Astrid van de Weerd maakt schilderijen van wol. Haar inspiratiebron zijn o.a. berkenbomen, knotwilgen en het Groninger land. Astrid Wevers (schilderijen en foto’s). Astrid schildert graag bloemen, dieren of portretten. Zij fotografeert zowel portretten als landschappen en dieren. Nou Nog Mooier is een creatief centrum, een ware beleving voor de kunstminners. De spil van het bedrijf is de ambachtelijke lijstenmakerij. Er is een kunstgalerie, een cadeauwinkel met onder andere kunst-souvenirs, een koffie- en theehuis met terras. Tot slot is er een afdeling grafisch ontwerp, voorheen De Verbeelding.

Stichting

De Stichting Kunstmarkt Waddenland bevindt zich op hetzelfde adres. Een grote expositieruimte van en voor kunstenaars, leden van de stichting. Het aanbod van kunstwerken is zeer divers: schilderijen, etsen, foto’s, sieraden, tassen, De exposities worden om de 8 weken gewisseld, het gehele jaar door. De expositie is te zien van zondag 10 juli tot maandag 5 september 2016 bij Nou Nòg Mooier en de Stichting Kunstmarkt Waddenland in Warfhuizen. Woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur, zondag van 11:00 tot 17:00 uur (eind maart tot en met eind september). Baron van Asbeckweg 38, Warfhuizen, telefoon 0595 – 57 24 24 of www.kunstmarktwaddenland.nl

Auteur

ggeersing