1000 Euro Wereldwinkel voor inzameling e-waste

WINSUM

Wethouder Harmannus Blok overhandigde donderdag 9 juni een cheque van 1.000 euro aan Wereldwinkel Winsum.

De gemeente Winsum is 1 van de 25 gemeenten die het hoogst scoorden tijdens de inzamelactie van afgedankte apparaten en spaarlampen (e-waste). Wie zijn e-waste inleverde kon punten verzamelen voor het lokale goede doel, in Winsum de Wereldwinkel. De inzamelingsactie werd georganiseerd door de stichting Wecylce.

Wethouder Blok: „Dankzij onze inwoners wint de Wereldwinkel deze prijs. Wij moeten zuinig zijn op ons milieu. Gemeente Winsum wil maatregelen die energie besparen of de belasting op het milieu verminderen dan ook zoveel mogelijk stimuleren. Wij werken daarom al jaren samen met Wecycle.”

Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Op 1 oktober start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle gemeenten kunnen dan opnieuw een eigen lokaal goed doel opgeven.


Auteur

Redacteur