Arjen Robben ambassadeur van Groningen Swim Challenge

OLDEHOVE

De stichting Groningen Swim Challenge heeft voetbalicoon Arjen Robben aan zich gebonden als ambassadeur. Met behulp van de Bayern München-ster hoopt de stichting op nog meer aandacht voor nieuwe activiteiten van deze zomer.

Zaterdag 27 augustus vindt voor de derde keer de Groningen Swim Challenge plaats, een initiatief van (oud-)inwoners van Oldehove. Hierbij zwemmen teams van vijf zwemmers van Zoutkamp naar de Oosterhaven in Groningen. Een zware zwemtocht door het Reitdiep van ruim 33 kilometer. Iedere zwemmer haalt hierbij onder het motto “Zwem kanker de wereld uit!” geld op voor kankeronderzoek. Bij de vorige edities werd ruim 75.000 euro bij elkaar gezwommen. Deelname is geen sinecure. Zelfs een topsporter als Robben erkent: ”Je kunt niet onvoorbereid het water inspringen en vertrouwen op je kracht en fitheid. Je moet je echt goed voorbereiden en de zwemtechniek onder de knie krijgen”. Naast de belastende zwemtocht vanuit Zoutkamp wordt voor het eerst een aparte zwemtocht door de grachten van Groningen gehouden, namelijk de Groningen City Swim. City Swim deelnemers zwemmen anderhalve kilometer van de Westerhaven naar de Oosterhaven. Het is voor het eerst dat er een zwemevenement van deze omvang in de Groningse grachten wordt georganiseerd. Samen met de lange afstand-zwemmers vanuit Zoutkamp zullen er in de avond van 27 augustus 150 zwemmers in de grachten liggen. Sporters die stuk voor stuk een flink bedrag voor het goede doel hebben opgehaald.

Groningen Zwemt

In de aanloop naar de laatste zaterdag van augustus vinden er ook al tal van activiteiten in de gehele provincie plaats, waar mensen door te zwemmen geld ophalen voor kankeronderzoek. Onder de noemer “Heel Groningen Zwemt” gaan in tal van zwembaden acties van start waar bijvoorbeeld kinderen tijdens hun zwemles geld ophalen voor het goede doel. Ambassadeur Robben looft het initiatief: “Het is een evenement waarbij jongeren én ouderen worden gestimuleerd om te gaan sporten. Dat is altijd een goede zaak”. In drie jaar heeft de Groningen Swim Challenge grote sprongen gemaakt. De ambities reiken verder. Voorzitter Haan: “Wij zijn bezig een evenement te worden voor de gehele provincie. Een soort 4 Mijl in het water, maar dan met nog wat meer nadruk op het goede doel”. Voor zowel de Groningen Swim Challenge, met je team ruim 33 kilometer zwemmen, als de City Swim, anderhalve kilometer door de grachten, zijn nog enkele plaatsen te verdelen. Wil je meer informatie of je meteen inschrijven voor dit prachtige evenement, ga dan naar onze vernieuwde site www.groningenswimchallenge.nl Of Robben dit jaar zelf meedoet? “Nee, dat gaat in verband met de competitie niet lukken, maar in de toekomst? Waarom niet? De Swim Challenge kan op mijn lijstje, net als de 4 Mijl”.

Auteur

ggeersing